Alla inlägg den 26 september 2011

Av trish - 26 september 2011 10:37

 

Kalashelgen blev lyckad. Tack och lov :)

Lördag:

Ems ögon tindrade när hon såg alla ballonger, girlanden jag köpt och de rosa muffinsen. Då blev det värt allt jobb!

Så började gästerna myllra in - Darth Vader, Kapten Rex (heter han så?), Prinsessor i massor, Liemannen, en racerförare, Prinsessan Jasmine mfl.

Varmkorvar langades ut på löpande band, saftkanna efter saftkanna tog slut.

Muffinsen blev en succé och likaså de rosa och gröna kakorna vi bakat!

Sedan gjorde jag något dumt. Något jag ALDRIG gör igen. Jag tog fram POPCORN.

Dumma, dumma mig. Eller, det var ju toppen på det viset att barnen blev eld och lågor, de satte i sig tre påsar. Men efteråt såg det ut som om det snöat - det var popcorn precis överallt :) Hahaha!

 

     

Vi lekte lekar (apelsinstafetten demonstreras ovan), fiskade fiskdam och dansade dansstopp.

2,5 gick och de små kottarna droppade av en efter en.

 


   16 små barn lyckades nästan välta lokalen jag hyrt, men medan Em beundrade sin nya Steffi docka så lyckades vi återställa den i ett betydligt bättre skick än den var när vi kom dit!


William fick leka en stund hos en kompis och resten av oss åkte hem och däckade i soffan. Eller, Em spelade sitt nya DS-spel hon fick av Wille och Andreas, Andreas däckade, Alexander satt halvt sovandes framför en film och jag...ja, jag kommer inte ens ihåg vad jag gjorde.

 

22.00 sov jag och Andreas som stockar i soffan.




Söndag:

Städning av hemmet som ser smått ut och in-vänt ut.

Tårtbaket stod Andreas för och den blev succé :)

Mamma, Pappa å Syskonen kom först av gästerna och jag är såå ledsen att jag missade att fota Em när hon öppnade paketet som innehöll en Barbie vars klänning blinkar och så spelar den musik. Hennes kompis har en sådan och hon har önskat sig en länge. Ni som känner Em kan nog gissa er till hennes min!

Helena med familj kom sedan med ännu en toppenpresent - Top Model-bok, där man dressar och sminkar sina egna modeller + tillhörande pennor. Jag tycker nog den är lika rolig som Em, haha!

Fram emot kvällen kom Wilma med sin mor och syskon och Em fick ett till spel till sitt DS, Lego Batman - loved it. Hon har blivit riktigt duktig på att spela, på både gott och ont - kan bli lite svårt att acceptera ett nej ibland när jag tycker det räcker. Men samtidigt är det kul att se henne greppa sådant som jag inte riktigt förstår :) Ska nog luta mig tillbaka med det där Lego-spelet en stund nu!


  Fick Geomag av Mormor & Morfar, det älskar hon!


  Liten med munnen full av smörgåstårta, moi & Andreas


  Mormormys


  Vid 19.30 kom de fyra största barnen på att de skulle bada. Samtidigt. Det får ni ingen bild på, men det var bra fullt i karet kan jag säga :) Efteråt tog sig de små en kvällstårta! Alexander & Alva tycker så mycket om varandra, det blir ju inte sämre av att Alva gillar bilar och tåg heller...Match made in heaven?

Ovido - Quiz & Flashcards